2023


Hermopeli


Turun Martinkirkon kellotapulin viisarit pysähtyvät elokuisena sunnuntaina kello 15.25. Ajan mittaamisen on keskeyttänyt köyden päähän hirttäytynyt mies. Rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallio ryhmineen saapuu paikalle, ja kuollut tunnistetaan kirkkoherra Salmiseksi.

Tekotapa viittaa vahvasti itsemurhaan, mutta Hirvikalliota askarruttaa teon manifestoiminen. Itsemurha on häpeä, se tehdään katseilta piilossa, mutta tällä kertaa näkyvyys on haluttu taata. Kun kirkkoherran kotoa löytyy toinenkin ruumis, tapaus vaatii tarkempaa tutkimista.

Kuudes Hirvikallio-dekkari jatkaa Harrin edellisen tutkimuksen jäljiltä, kun ruumiinavaus paljastaa löydöksen, joka linkittyy Turvasana-romaanista tuttuun, seksibisnekseen kietoutuneeseen murhavyyhtiin. Sen päätekijä on yhä vapaalla jalalla. Ja hänen suonissaan kiehuu kosto.

2022


Turvasana


Rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallio työtovereineen joutuu kohtaamaan erotiikan vaatteisiin naamioituneen pahuuden.


Jättiläiskokoinen mies tarkkailee ympäristöä Aurajoen rannalla. Hän piilottelee illan pimeissä varjoissa ja odottaa lenkkeilijää, jonka tietää juoksevan ohi säännöllisesti. Miestä piinaa pakottava himo. Paine on kasvanut sietämättömäksi, ja lenkkeilijä olisi sopiva kohde paineen purkamiseen.


Hetkeä myöhemmin koiranulkoiluttaja löytää Nerå-ravintolan viereisestä puistikosta ruumiin, jota on pistetty teräaseella suoraan sydämeen. Veriteon uhri on saalista vaaninut jättiläinen.


Turvasanassa Harri Hirvikallion uusi esimies Arto Isaksson antaa Harrille ja hänen kollegoilleen tutkittavaksi tapauksen, joka kytkeytyy BDSM-seksibisneksen mustimpiin loukkoihin. Sen karmaisevien kissa ja hiiri -leikkien käänteissä kaikki vääristyy niin, ettei kukaan enää näe, kenen silmät kiiluvat metsästäjän nälkää.

2021


Aavesärky


Viiltäjä-Jackin paluu nykypäivän Turkuun

Max Mannerin rikosromaanissa Aavesärky raa’at viiltelymurhat tempaavat rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallion keskelle kummallista tapahtumaketjua, eikä hän enää tiedä, mihin uskoa ja kehen luottaa.

Kaksi julmaa naisen viiltelysurmaa on työllistänyt Turun rikospoliisia Harri Hirvikallion palatessa sorvin ääreen virkavapaaltaan. Krp:n tutkittaviksi siirtyneet murhat ovat tapahtuneet lähes päivälleen vuoden välein. Ensimmäinen uhri oli löytynyt Suurtorin kapealta kujalta 12.8. pari vuotta sitten ja toinen Rautatiesillan kaiteeseen käsiraudoin kahlittuna 13.8. vuotta myöhemmin.

Syytettynä on poliisille entuudestaan tuttu rikollinen, ja oikeudenkäyntiprosessi on alkamassa. Siitä huolimatta Harri haistaa palaneen käryn. Vuosi on taas vierähtänyt, ja pahaenteinen elokuun neljästoista päivä lähestyy.

Neljännessä Hirvikallio-sarjan dekkarissa tutun turkulaispoliisin elämässä orastaa uusi vaihe, mutta menneisyys kummittelee miehen mielessä ja vanhat haavat aristavat. Hirvikallio syöksyy tutkimuksissaan epäilyksien sysimustaan kuiluun ja pakonomaiseen murhaajan metsästykseen, jossa on oltava viiltäjän veistä nopeampi.

2020 

Kipuraja

Harri Hirvikallion virkavapaa saa uutta virikettä, kun tuttu europolin agentti Anette Faber ilmestyy Turkuun. Hän tarvitsee Harrin apua kaappausjutussa, joka on tapahtunut Hollannissa lähellä Amsterdamia mutta johon liittyy turkulaiskytköksiä.

Kaappausdraaman kohteena on kaksi pariskuntaa. Toinen on taidemaalari Rafael Jaskari ja hänen puolta nuorempi ex-huippumallivaimonsa Carmen. Toiset rikoksen uhriksi joutuneet ovat turkulaissyntyinen, avioliiton myötä Hollantiin muuttanut Eira Rossi-Hansen ja hänen upporikas laivanvarustajamiehensä. Molemmat naiset ovat kadonneet, ja molempia aviomiehiä on muistettu identtisin lunnasvaatimuksin. Naisten hinta on kaksikymmentä miljoonaa euroa.

2020


Metsänpeikko - Storytel Original


Turun seudulla Metsänpeikoksi kutsuttu tuntematon henkilö hiipii ikkunoiden takana ja onnistuu jopa tunkeutumaan talojen sisätiloihin asukkaiden nukkuessa. Metsänpeikko aiheuttaa huolta ja pelkoa, mutta onko hän todella vaarallinen – ja jos on, niin kenelle? Rikosylikonstaapeli Stein Storesenille kasvavaa huolta aiheuttava peikko on Kävelijäjussi. Tämä paras, mutta petollisin ystävä löytyy Johnnie Walker -viskipullosta. Ystävyydestä seuraa jo väistämättä määräaikainen virasta pidättäminen. Viraton mies saa seurata vierestä, kun hänen lähimmät työtoverinsa alkavat saada outoja tervehdyksiä, rautalankaan ripustettuja kuolleita lintuja. Storesenille itselleen jätetään sanallinen, mutta sisällöltään yhtä hämärä viesti: Minä tiedän missä olet. Sinua odottaa yllätys, Stein.2019 


Matador


Murhaaja, joka vuodattaa verta kuin matadori.


Turkulainen rikospoliisi Harri Hirvikallio viettää helteistä päivää rannalla Portugalissa. Kuin tyhjästä paikalle ilmestyy vieras nainen, joka esittäytyy Europolin agentiksi. Lain harmaalle alueelle eksynyt Hirvikallio tietää heti olevansa satimessa.

Miehen ei auta muu kuin tarttua agentin tarjoukseen: Hirvikallion tuomio lieventyisi, jos hän ratkaisisi Europolia pitkään työllistäneet sarjamurhat. Tätä varten hänelle on järjestelty valmiiksi asunto Saksaan, Trieriin. Tappajan jälki on raakaa, hän on iskenyt uhreihinsa banderillan, härkätaisteluiden väkäkärkisen aseen. Ainoa eloon jäänyt todistaja on kauhun mykistämä.


Max Manner kuljettaa lukijaa Euroopassa kuin kotonaan ja hyödyntää taitavasti trillerin keinoja paineistaen tunnelman lähes sietämättömäksi aina loppuratkaisuun saakka.

2018 

Kadotettujen kahvila

Schulzit toimivat kahvilayrittäjinä 1930-luvun Wienissä. Heidän teini-ikäinen tyttärensä Kathrine eli Kathi auttaa liikkeessä minkä koululta ehtii, ja haaveilee tulevaisuudesta poikaystävänsä Matthiaksen kanssa. 

Pian juutalainen isä-Schulz katoaa ja myös Kathi pidätetään. Väkivaltaisten kuulustelujen jälkeen tyttö passitetaan keskitysleirin komendantin taloon piiaksi, mutta sekään ”onni” ei kauan kestä. Paluu piinaan näyttää väistämättömältä, kunnes tyttö onnistuu ystävättärensä papereiden turvin pakenemaan Pariisiin. Perillä nälkiintyneen Kathin löytää aitoranskalainen madame, joka näkee tytössä mahdollisuuksia.

Kadotettujen kahvila on Mannerin 13. romaani, jonka päähenkilö kertoo vaikuttavan suorasukaisella tavalla selviytymistarinansa vaiteliaalle kuulijalle.

2017


Loiset


Max Manner esittelee romaanissa rikosylikonstaapeli Harri Hirvikallion, jonka elämä ei ole enää Turussa tapahtuneen terrorihyökkäyksen jälkeen entisellään. Vaikka Hirvikallio on iskun tapahtuessa pidätettynä virantoimitoimituksesta, koskettaa tragedia häntä henkilökohtaisemmin kuin jutun varsinaisia tutkijoita.

Miksi Hirvikallion vaimo Noora ei ollut siellä missä oli ilmoittanut olevansa? Harrin omatoimiset tutkimukset ulottuvat aina Luxemburgiin sekä Ranskan pohjoisrannikolle Viidakoksi kutsuttuun Calais’n pakolaisslummiin. Kun Harri lopulta ymmärtää mistä kaikessa on kysymys, on hänen oma henkensä ja terveytensä uhattuna. Loiset, les parasites, on pakolaisleirin ryysyläisistä käytetty pilkkanimi, mutta voiko kauniimmalla nimellä kutsua sitä eliittiä, joka ei epäröi käyttää hädänalaisia ihmisiä järjestelmällisesti hyväkseen. 

2017


Mayra


Romaani ihmissuhteista


Mayra on kertomus sairauseläkkeelle siirtyneen ja leskeksi jääneen orkesterisellistin suhteesta kahteen naiseen. Se on aikuisella tavalla romanttinen tarina ihmisistä ”kolmannen iän” kynnyksellä. Mayra on myös kertomus parantumattomasta sairaudesta sekä mahdollisuudesta päättää itse omasta elämästä ja sen loppumisesta. Mukana soi kaksi selloa, yksi kyllin hyvä ja toinen aivan ylivertainen.


2016

Osiris 

Stein Storesen -romaani V, toukokuu 2016

Stein Storesen on kirjaimellisesti elämänsä kovimman haasteen edessä. Rutiinihommana pidetty keikka kansainvälisessä tiedekonferenssissa uhkaa karata kokonaan otteesta.

”Tämä menee näin. Kun hoidat hommasi kunnialla, saat kiitokseksi taputuksen olkapäälle, ehkä hätäiset kakkukahvit ja kullatun pinssinkin rintaan. Mahtavaa. Ja kun kaikki meneekin sitten perseelleen, mitä tapahtuu sivumennen sanoen hämmästyttävän usein, saat kuulla epäonnistumisesta seuraavat neljä vuotta. Ei mitään järkeä.”Osiris on Mannerin 10. rikosromaani.

2016


Rikospaikka Tampere, 16 novellia 


Max Manner, Tapani Bagge, Kari Häkämies, Markku Ropponen, Matti Rönkä,Christian Rönnbacka, Jarkko Sipilä, Antti Tuomainen, Jukka Valli

Miksi paha mies palaa Tampereelle vuosikymmenten jälkeen? Kuka on Sorin noita ja mitä tapahtuu ryöstäjälle, joka iskee Pieneen Pullapuotiin? Entä onko täydellinen keikka mahdollinen edes Tampereella? Nämä ja monta muuta asiaa selviää Rikospaikka Tampere -novellikokelmasta. Se sisältää 16 Tamperetta tavalla tai toisella sivuavaa novellia. Kirjoittajina ovat maan parhaat dekkaristit CrimeTime-kirjailijaosuuskunnasta.  Tampere Noir on yhtä synkkä ja kiero kuin mustamakkara.

2015

JÄÄKYYNEL

Stein Storesen -rikostarinoiden neljäs osa


Mälkki kumartui arasti lähemmäs, muttei tohtinut sentään koskettaa. Poskella, pikimustalla maskaralla meikatun silmän alla, kimmelsi jäätynyt kyynel, eikä hän tahtonut saada katsettaan siitä irti.


Kaksi Lappiin sesonkitöihin lähtenyttä nuorta naista katoaa. Kun toinen löytyy tunturista käkkärämäntyyn sidottuna ja jäätyneenä, rikostutkimukset pyörähtävät käyntiin. Paikallispoliisin epäilykset kohdistuvat Suomutunturin laskettelukeskukseen. Myös Krp kiinnostuu nuorten naisten kohtalosta.

On vain yksi pieni käytännön ongelma - maa vaikuttaa nielleen tehtävään tarvittavan Stein Storesenin.
2014


BANDIITTI


Vuosisadan järkyttävin jouluaatto taltioituu suorana tv-lähetykseen, eikä joulurauhasta ole enää tietokaan. Vaikka maa on valkoinen, kansa pukeutuu mustaan.
Kilpajuoksu kuoleman kanssa alkaa, kun Turkuun kotiutunut Stein Storesen temmataan tapahtumien keskipisteeseen. Tilanne kärjistyy henkilökohtaiseksi, kun Espanjasta Pohjolaan levittäytyvä rikollinen moottoripyöräjengi, Desperados, etsii jalansijaa Suomesta.
Yllättäviin juonenkäänteisiin tuovat oman lisämausteensa Max Mannerin vanhat tutut Anna Mäki ja Ismo "Munkki" Valamo.


" – Riskeistä puheen ollen. Tätä ei kannattaisi ehkä lausua kenenkään hullun kuullen ääneen, mutta… Kuvitelkaa, jos sille surmaajalle ei olisi riittänyt jouluna pelkkä kivääri ja yksi ainut ihmiskohde. Kuvitelkaa, jos se olisi hommannut jostain repullisen räjähteitä tarkoituksena aikaansaada todellista joukkotuhoa. Sillä julistuspaikalla ei ole käytännössä juuri minkäänmoista valvontaa, ja kaikki se julkisuus, kamerat ja…, Ulf Backman sanoi ja käänsi sitten vakavasävyisen katseensa Timo Laukkoon. – Timo. Kuvittele viime joulua, ennen kuin kritisoit ainuttakaan sen jälkeen tekemääni päätöstä".


2013

 

 

Max Mannerin edellisen romaanin Vapauttaja on maannut mullissa jo nelisen vuotta. Räsynukessa siirrytään jatkosodan kautta nykyisyyteen ja vuoden 2013 kevääseen. Suomeen kotiutunut norjalainen rikosylikonstaapeli Stein Storesen kamppailee pikkurikosten lisäksi oman elämänsä haamujen kanssa.
Kun oma tytär Nina tarjoilee kaikkein suurimman yllätyksen, Stein ajautuu elämässään taitekohtaan. Hänen valittavakseen jää kaksi polkua, oikea ja väärä, eikä pohjaan palaneen miehen päätös ole helppo. Vaikka Räsynukke on rikosromaani, Manner tarjoilee tähän asti rauhallisimman tarinansa. Räsynukke onkin samalla keski-ikäisen miehen kasvutarina, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi. Se herättää myös kysymyksen: onko oikeutettua pahuutta olemassa?

2013

 

Keikka – 12-osainen novellisarja ilmestyy Elisa Kirjassa

Keikka on 12-osainen novellisarja, joka ilmestyy Elisa Kirjassa kahden viikon välein vuoden 2013 aikana.

Keikka-sarjan lukija pääsee mukaan sekä murto- että soittokeikalle, kirjastovierailulle, viimeiselle matkalle ja jatkosodan aikaisen sukellusveneen kyytiin. Keikka on 12 tunnetun CrimeTime-kirjailijan vain Elisa Kirjalle kirjoittama rikosnovellikokoelma, jonka kaikissa tarinoissa ollaan jonkinlaisella keikalla.

2012

 

”Stein laski leukaansa, tunsi lainehtivan vedenpinnan kaulaansa

vasten. Hän oli keskellä pahinta painajaistaan. Kaikkein pahinta.

Tämä vei voiton kellariloukostakin. Hänet oli pudotettu mustaan aukkoon. Hän seisoi syvällä maan alla, vanhassa pihakaivossa.

Ja joku oli sulkenut kannen”.

 

Pohjoismaista jännitystä kotimaisin maustein.

Vapauttaja aloittaa norjalaisesta rikosylikonstaapeli Stein Storesenista kertovan sarjan. Mannerin aiemmista teoksista mukana ovat vanhat tutut rikosylikomisario Anna Mäki ja komisario Ismo ”Munkki” Valamo.

Islannissa lomaillut Stein palaa Suomeen tapaamaan psykiatrisessa hoidossa olevaa tytärtään - vain todetakseen, että Nina on kadonnut sairaalasta jälkiä jättämättä.

Sitkeä peliriippuvuus, raha- ja naisongelmat sekä päämäärätön tyttären etsintä johdattavat Steinin keskelle turkulaista perhetragediaa, jonka juuret ulottuvat 60-luvulle.

Tapahtumien pimeimmässä keskiössä vaanii Vapauttajaksi itseään kutsuva murhaaja, jonka veitseltä ei kukaan tunnu olevan turvassa.


Kesäkuu 2011

 

    13. huone

 

   Pohjoismainen trilleri - Annika Malm-trilogian päätösosa - tarina, jonka kirjoittaminen haluttiin estää

 

·        ”Isä Nikolai työnsi ruumiskärryt liikkeelle. Hän tunsi kitkerän hien juoksevan noroina paidan ja paksun palttoonsa alla, maistoi sen huulille kirvonneen suolaisen poltteen. Elottomana retkottavan Jelenan märkiin hiuksiin tarttui heinistä vaaleita korsia”.

·        Povezkysta, Venäjän Karjalan entisestä teräskombinaatista vauhtinsa keräävä 13. huone kirittää vainoharhaisuudesta kärsivän Annika Malmin ratkaisevaan, salailuja ja petoksia tihkuvaan kujanjuoksuun. Annikaa varjostavat tatuoidut miehet ja Ringeriken viikingin, renttumaisen rikosylikonstaapeli Stein Storesenin perhetragedia johdattavat parivaljakon Oslon kautta keväiseen Suomeen, jossa viikatemies hengittää jatkuvasti niskaan. Annikan on tullut aika oppia, että memento mori – muista kuolevasi – on kaikkea muuta kuin pelkkä lentävä lause.  

        Kun tarkoin varjeltu, vuosikymmeniä piiloteltu suunnitelma yhdistää historian kuuluisimmat salamurhat, venäläisen teräskombinaatin itsemurha-aallon ja Annika Malmin kohtalon yhdeksi ja samaksi kiirastuleksi, lopputulos ei voi olla muuta kuin tyrmäävä. Ovatko elämä, ajatuksemme, tekomme ja niiden muokkaama kohtalo aina joko mustaa tai valkoista? Onko olemassa vain totuutta ja valhetta, hyvää ja pahaa, jääkö niiden välille mitään? Annika Malm -trilogian päätösosa on koukuttava pohjoismainen trilleri peitellystä totuudesta, taitavasti sommitellusta harhasta, jossa fakta ja fiktio vaihtavat jatkuvasti paikkaa. Se on tarina luottamuksen ja epäilyksen piinaavasta kaksintaistelusta, hämäävästä utopiasta, joka on aivan liian aito ja epämiellyttävä ollakseen sittenkään silkkaa sepitettä.

 

Kesäkuu 2010

 

72 h

 

Pohjoismainen trilleri - Annika Malm-trilogian toinen osa

 

5. tammikuuta 2009.

Ruotsissa syntynyt kiinalais-suomalainen Annika Malm saapuu Arlandan lentokentälle ja jää odottamaan Turkuun lähtevää konetta. Vieressä istunut mies unohtaa puhelimensa pöydälle. Puhelin soi. Annika vastaa. Maailma pysähtyy. Ajojahti alkaa.

Vain kolmeen hyytävän kylmään tammikuun vuorokauteen keskittyvä Annika Malm-trilogian toinen osa rikkoo perinteisten kotimaisten rikosromaanien totutut rajat. Se kiristää toimintaruuvin äärimmilleen ja murtautuu vastustamattomasti pohjoismaisen trillerigenren kuumimpaan ytimeen.

 

 

Huhtikuu 2009

K18

Psykologinen trilleri - Annika Malm-trilogian avausteos

Kolmen naisen kohtalot kietoutuvat kammottavalla tavalla yhteen sarjamurhia tehtailevan psykopaatin pitäessä poliisia pilkkanaan. Ylikomisario Anna Mäki, kapinahenkinen entinen poliisi Annika Malm ja utelias vanha nainen joutuvat tahtomattaan tapahtumien keskiöön. Panokset kovenevat, ja Annika Malm sysätään suurten ratkaisujen eteen. Matka mielen pimeälle puolelle alkaa, ja Annika havaitsee kamppailevansa ylivoimaisen vastustajan kanssa. Autio huvila, sairas mieli ja oudot tuntemattomat tahot lataavat jännityksen lähes sietämättömälle tasolle. Pystyykö Anna Mäki selvittämään elämänsä solmut rakkaudessa ja työrintamalla? Onko mikään ympärillä enää aitoa - juuri sitä, miltä näyttää?

 

Kesäkuu 2008

DEMI-SEC

Piinaava kujanjuoksu akselilla Turku - Luxemburg - Nizza.

Kun virolais-venäläinen rikollisryhmittymä ja keski-eurooppalainen sijoituspankki sekaantuvat kansainväliseen huumebisnekseen, on sotku valmis ja panokset tappavia. Turun poliisi joutuu keskelle armotonta kiirastulta, josta ei näytä olevan pakotietä. Väsynyt ylikomisario Mäki aloittaa kesälomansa, mutta huomaakin pian tulleensa temmatuksi keskelle vimmattua painajaista. Voiko keneenkään enää luottaa, edes poliisiin?   

 

 

Tammi-huhtikuu 2008

REVONTULET

Internetdekkari, HS

Presidentin kesäasunnon, Kultarannan, huoltopäällikkö löytyy asunnostaan surmattuna. Greenpeace Internationalin Amsterdamissa istuva pääjohtaja Jose Raoul riitaantuu Suomen yksikön ohjelmajohtajan kanssa ja irtisanoo paljosta perillä olevan alaisensa. Mutta riittääkö Raoulille lopultakaan pelkkä irtisanominen? Turun rikospoliisi ja ylikomisario Anna Mäki ajautuvat keskelle outoa rikosvyyhteä, jonka selvittämiseen on aikaa vain kevät.

 

 

Elokuu 2007

REVANSSI

Esikoisteos

Mitä tapahtuu, kun tavallinen ihminen tekee elämänsä virheen ja ajautuu epätoivoisiin tekoihin puolustaakseen mainettaan, perhettään ja omaa uraansa? Asuuko meidän kaikkien sisällä Ilmestyskirjan peto, joka odottaa sopivaa hetkeä ryömiäkseen ulos kolostaan?